Gyermek konzultáció

Gyermekeknek, kamaszoknak szól - gyermek- és ifjúsági tanácsadás

Miben tudom gyermekét támogatni?

Egyéni élethelyzetek és elakadások esetén (válás, testvérféltékenység, stb.)

Ha gyermeke szorong, és véleménye szerint az iskolában nem a képességeinek megfelelően teljesít, akkor a következőkben tudok támogatást nyújtani: 

- diagnosztikus vizsgálatokkal feltérképezem gyermeke képességprofilját,

- képességzavar kizárása után: 

- önbizalomedző, önismereti, szorongásoldó, konfliktuskezelést célzó, a tudatos és hatékony kommunikációt és asszertivitást segítő tréningprogramot állítok össze.

 

Tanulásmódszertan tréning

Tapasztalataim szerint az alsó és felső tagozat közötti váltás gyakran okoz nehézséget a gyerekeknek. Nem csak a sokféle pedagógushoz való alkalmazkodás jelent kihívást, hanem a nagyobb követelményeknek való megfelelés is. Annak a gyermeknek különösen nagy akadályokkal kell szembenéznie, aki nincs a birtokában a sikerességhez nélkülözhetetlen tanulási módszereknek, stratégiáknak. 

A tanulásmódszertan tréning 10 alkalma alatt a gyermek saját tanulási stílusához igazodó hatékony stratégiákat, emlékezetet, koncentrációt és időbeosztást segítő módszereket fog elsajátítani. 


Tanulás tanítása

A kijárási korlátozás mindenkit szorongással tölthet el. Tapasztalataim szerint ez a megváltozott élethelyzet különösen súlyos nyomás alá helyezi a szülőket. Hatalmas teher és felelősség egyszerre gyermekünk szülőjének és pedagógusának lenni.

Olyan tanulássegítő módszereket, hatékony időmenedzsment technikákat segítek elsajátítani, mellyel az otthontanulás mindennapos szervezése garantáltan könnyebbé válik. Egyúttal a stressz levezetésére is alkalmazunk technikákat.